^

Исторически музей - Ботевград

Докторът по право, Диана Маринова, представи своята книга

10.12.2013г. 12:51


Днес в Историческия музей, Диана Маринова – доктор по право представи своята книга „Договорът за международна търговска продажба на стоки”.
Тодорка Коцева, директор на музея, представи авторката на присъстващите. „Диана Маринова е сред хората, номинирали сградата на музея, получил две големи европейски награди  - „Златна книга” и „Златен печат” – допълни тя.
Диана Маринова е завършила право в Юридическия факултет на Софийския университет. Специализирала е международно-търговско право в Отавски университет, Канада. Тя е преподавател по Международно търговско право в Международното висше бизнес училище в Ботевград.
Представител е на българската асоциация по морско право в Международния морски комитет.
Книгата е посветена на най-често срещания договор в международната търговия – договорът за международна търговска продажба на стоки. Анализирана е правната му уредба във Виенската конвенция и ИНКОТЕРМС, както и в отделни национални законодателства.
Важно място се отделя на българската и чуждестранна съдебна и арбитражна практика. В книгата са представени и няколко предложения с оглед бъдещото законодателство, разделени в две групи.
„Считам, че книгата може да бъде полезна не само за специалистите по международно търговско право, но и за студенти по право, по икономика, колеги юристи и др.” – сподели за финал Диана Маринова и отправи благодарност към екипа на Историческия музей за неговото съдействие.


Източник: balkanec.bg