^

Исторически музей - Ботевград

Предстоящо: Симеон Кръстев с изложба в Ботевград

02.04.2013г. 15:20


На 04.04. (четвъртък) от 17.00ч. в зала „Орханиец” на Историческия музей ще бъде официално открита изложба-живопис  „Завръщане” на Симеон Кръстев. Художникът ще гостува в Ботевград за пръв път.
Симеон Кръстев е водещо име в съвременното ни изкуство.  Завършил Художествената академия в гр. Лодз, Полша, през 1975 г., той работи в областта на графичния дизайн, живописта и художественото оформление на пощенски марки, монети, фирмени лога. Участва във всички изложби на графичния дизайн от 1976г. досега, в национални и общи изложби на плаката. Автор на стотици отпечатани плакати – филмови, политически, спортни, социални, оперни и театрални.
Симеон Кръстев е отличен с наши и международни награди, сред които са и почетна грамота, Златна карта и Златна значка "За принос към авторитета на европейската култура" от Европейския форум на експертите към Академията за Международно признати лидери в науката и в изкуството. Художникът има публикации в българската преса и в чуждестранни специализирани издания като GRAPHIS, PROJEKT, ИСКУССТВО, GRAPHIS POSTERS. Каталози от биеналета и триеналета на плаката в Тояма, Лахти, Варшава, Монс и други. Картини на Симеон Кръстев притежават колекционери от България, Франция, Израел, Полша.


balkanec.bg