^

Исторически музей - Ботевград

"Дивата муха" на пътешествие в Ботевград, със съдействието на екипа на музея

На 22 и 23 декември 2016г., екипът на предаването на btv "Дивата муха" - журналистите  Николай Диновски и Огнян Начев бе на снимки в Ботевград и общината. Директорът на Исторически музей Ботевград г-жа Тодорка Коцева посрещна екипа, който засне нейния  разказ за културно-историческите забележителности в района. Началото постави  музея, създаден от Асен Стефанов през далечната 1937г.  като музейна сбирка към местната гимназия. След Исторически музей Ботевград, снимачният екип се отправи към костницата в с. Скравена, крепостта Боженишки Урвич, Килийното училище и църквата "Св. Петка" в с. Боженица, манастирът "Рождество на Пресвета Богородица" в Зелин, паметникът в местността "Косматица", църквата "Свето Възнесение Господне" в Ботевград...

Специално телевизионно време бе отделено и на най-високата часовникова кула в България-тази в Ботевград , която през 2016г отбелязва  150 годишен юбилей.

Пътешествието до Ботевград бе излъчено на 15 януари 2017г. по националната медия. То е една прекрасна възможност да се опознае богатото културно -историческо наследство на ботевградско, да се популяризира красивата природа и забележителното ни минало.