^

Исторически музей - Ботевград

Исторически музей - Ботевград - привлекателна дестинация според медии и туроператори

На 02.06 и 03.06.2018 г. в община Ботевград се проведе Инфотур с представители на туроператорски фирми, туристически агенции и медии предимно ориентирани към вътрешния туризъм.
Целта на този познавателен тур е в бъдеще туристическите обекти, намиращи се в община Ботевград, да бъдат включени в програмите на туроператорите за еднодневни или двудневни екскурзии, а медиите да отразяват и популяризират различни мероприятия. 
Екскурзоводът на Исторически музей - Ботевград г-жа Иванова, посрещна групата пред „Ал. Невски“ в гр. София и турът им започна с посещение на Врачешки манастир „Св. Четиридесет мъченици“. След манастира във Врачеш, програмата продължи с посещение на музея в Ботевград, а ние ги посрещнахме с хляб и мед, да им е сладък престоя!  Посетителите споделиха прекрасни впечатления. Посещението продължи пред паметника на Христо Ботев, Часовниковата кула, след което групата се отправи към комплекс „Кредо“ в с. Трудовец, който бе представен като място за настаняване и възможност за провеждане на тиймбилдинг и други мероприятия. Обядът за гостите бе любезно предоставен от управата на комплекса. Последва посещение на църквата „Успение на Пресвета Богородица“ в Ботевград и Килийното училище в с. Боженица. Гостите бяха настанени в почивна база „Боженишки урвич“. След вечерята програмата продължи с участие в програма посветена на 142 г. от гибелта на поета-революционер в с. Скравена. Посетена бе църквата „Св. Св. Козма и Дамян“и тържествената заря, като за финал на програмата на 2-ри юни, бе посещението на Паметник – костницата. Цанка Йорданова приветства посетителите, като разказа цялата история за Костницата и черепите намиращи се в нея.
На втория ден, бе предвидено изкачване до крепостта „Боженишки урвич“. Гостите научиха цялата история като същевременно бяха поканени на „Приключенски многобой 2018“, който ще се проведе на същото място следващият уикенд - 9 юни. Всички бяха впечателни от скалната църква, чистия въздух и невероятните гледки.
След опознавателния тур сред масивите, групата се отправи към манастир „Св. Николай“ в с. Скравена. Гостите останаха изумени от църквата и величието на вековното дърво в двора на манастира като го сравниха с Байкушевата мура.
Пламен Петров от сп. „Туризъм и отдих“ обобщи тура с възхищение от една дума - „естествено“. Той сподели, че природата ни е уникална и близостта до София е голямо предимство. След като приключи обядът, гостите се отправиха към зала Арена Ботевград, където г-н Михайлов, директор на ОП Балкан, разказа за спорта в Ботевград, школите, спортните бази и мероприятия, които се провеждат.
Гостите споделиха свои впечатления, като всички са очаровани от Историческия музей, Часовниковата кула, Килийното училище и крепостта „Боженишки урвич“. Повечето от тях споделиха, че са идвали в Ботевград, но не са подозирали какви прекрасни места и обекти имаме и то на такова близко разстояние от София. Те споделиха, че с удоволствие ще включат нашите обекти в своите програми.

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар