^

Исторически музей - Ботевград

Благотворителна изложба на Наталия Ангелова

На 7 октомври от 17,30 в зала "Орханиец" на музея бе открита благотворителна изложба на художничката Наталия Ангелова. Тя е съвместна изява със Сдружение "Онкоболни и приятели в Ботевград" и средствата от продадените картини ще отидат за закупуване на лимфодренажен апарат за нуждите на болни от общината.

Изложбата бе открита от директора на Исторически музей Ботевград г-жа Тодорка Коцева, която предостави думата на организаторите-Сдружение "Онкоболни и приятели в Ботевград". Веселка Маринова, председател на сдружението представи накратко историята на създаването му, целите и надеждите на членуващите в него.

А изложбата на магистъра по живопис Наталия Ангелова представи екскурзоводът на музея г-жа Десислава Иванова с думите:

"Наталия Ангелова е един изключително позитивен и усмихнат млад човек. От интернет можем да научим, че в творческата си биография има над двадесет изложби в страната и чужбина, че рисува с масло, акрил, акварел и различни смесени техники, обича цвета и неговото въздействие.

   А цветовете на Наталия Ангелова често са междинни, като багрите на женската душа. Синьото е морско, събрало лятното слънце и зимните бури. Морското синьо прелива в искрящо жълто, подало ръка на различни нюанси на зеленото. Жената в картините на Наталия Ангелова е влюбена-щастливо отпусната на крилете на безгрижната фантазия, друг път е притихнала заслушана в ставащото на прага на друг свят-граничещ със смъртта. Жената на Наталия е интуитивна, сетивна, даряваща... Плашеща е в самотата си, изплакваща болките и ударите на делника. Тогава тя е черно-сива. Нежна е в молитвите си-размити сред пластовете на времето. Едва доловима като намек или вихрено силна, с мечтание за рожба и в полет с ангелски крила...

  Бих определила представените картини като търсене на женската същност сред измерения далеч надхвърлящи земното притегляне.

Чувствам  Наталия  съвсем близка, честно казано, защото не минава ли всяка от нас кръговрата жизнен-цветно, вълшебно, оптимистично, надявайки се...

Успех на благотворителната изложба на Наталия Ангелова!"

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар