^

Исторически музей - Ботевград

Да погледнем заедно в ателието на художника Димитър Евстатиев

    Исторически музей Ботевград  дава свой поглед върху  случващото се в ателието на художника ДИМИТЪР ЕВСТАТИЕВ на неговия рожден ден - 27.09.2014г. в подредена от художника изложба в зала "Орханиец".

  Изложбата-поздрав към рожденика откри директорът на музея г-жа Тодорка Коцева с кратко представяне на нашия съгражданин:

       "Димитър Евстатиев е роден на днешния ден преди 48 години. Това е шестата му поредна изложба в града. А за тази година втора изява, след участието  му през месец април в конкурс, организиран от Алианц България в залите на „Шипка”6.  Този конкурс се смята за най-висшия форум-преглед между Арт средите, като Димитър Евстатиев е единственият самоук художник. Там той участва с картината „Сватбата”, нарисувана с техниката, с която са нарисувани портретите на Ботев и Левски, представени в музея.

  Това е първата изложба която ни кара да погледнем по-отблизо върху детайла и рисунката и затова тук има и познати и не виждани до сега картини. Или както се изразява художникът:” Дай да му видя ръката!”. Всеки един уважаващ себе си художник трябва да мине през търсене и намиране на собствената си уникална същност. Тази изложба показва и неговия начин на създаване на портрет."

След това благодари на присъстващите самият художник и ги покани заедно да отпразнуват рождения му ден.

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар