^

Исторически музей - Ботевград

Изложба акварел на Данчо Русчев

      В "Салон на изкуствата 2015" Исторически музей Ботевград представя изложба  на арх. Д А Н Ч О  Р У С Ч Е В.

      От 16 октомври до  9 ноември в зала "Орханиец" ще могат да бъдат видяни 14 акварела на Данчо Русчев. Те са без заглавие, за да може човешкото ни въображение и мисъл сами да поставят такова. Творбите не се продават. Те са лични впечатления, светоусещане, въпроси...светът на един архитект-самобитен, провокиращ, нестандартен. Картините са рисувани в рамките на от два до три месеца. Цветовете контрастират, сред мрачната сиво-черна гама, изгрява огнен оранж. Фигурите са загатнати, почти размити в пространството, но едновременно с това и  твърде динамични, живи...Декор на прага на реалността или отвъд нея, в който частица пространство търпи вечни промени, като живота или като тибетската философия за реалността на мига, преди и след който нищо не съществува...

  Това е втора самостоятелна изложба на Данчо Русчев в Исторически музей Ботевград, след като през януари 2013г. бяхме щастливи да се присъединим към  неговите пътешествия в Камчатка 2009г., Китай 2010г. и Тибет 2011г., чрез колекция от изключително сполучливи фотопортрети.

Сега откриваме и друг негов образ-извън неговите психологически, фотографски умения - този на талантливия художник, търсещ някъде в пространството срещата със света на другия, защото по думите на тибетския лама Дугпа Ринпоче:

"Ние сме свързани със света и с тайнствата на Вселената чрез неуловими връзки. Срещата с другия има за цел да развие твоята собствена хармония".

  

                                                                                   З А П О В Я Д А Й Т Е!

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар