^

Исторически музей - Ботевград

Изложба-базар на Даниела Цветанова и приятели

 В инициативата "Салон на изкуствата 2016г." Исторически музей Ботевград представя 

ИЗЛОЖБА-БАЗАР

РЪЧНО  ИЗРАБОТЕНИ  ПОДАРЪЦИ  ЗА  ПРЕДСТОЯЩИТЕ  ПРАЗНИЦИ

Тя бе открита лично от директора на Исторически музей Ботевград г-жа Тодорка Коцева на  02.02.2016г.  във фоайето на ІІ-рия етаж на музея.

Изложбата-базар от ръчно изработени подаръци за предстоящите празници представи екскурзоводът на музея Десислава Иванова с думите: " Всичко започнало преди няколко години, когато в Ботевград, от Монтана , се премества Даниела Цветанова. Тя успява да предаде обичта си към красивото във всичките му форми на своите приятелки Ванчето и Ани.  И типично по женски  те - трите рисуват, плъстят вълна, работят декупаж, глина...Експериментират, търсят изява на всичко красиво, което е докоснало сърцето им и го споделят.Скромни са и не копнеят за  популярност. Тя дори ги притеснява. А и изкуството е самотно занимание, далеч от шумните тълпи. Оригинално е, като при тях - лично, изстрадано, преживяно, като частица от женската душа. И трите приятелки успяват да събудят слънцето в пъстри цветя и тъкани, да пренесат частичка природа всред забързания ни делник."

                     След това Даниела Цветанова благодари за гостоприемството на екипа на музея и на присъстващите уважили събитието.
                     Специално внимание в изложбата - базар е  отделено на предстоящите празници. Вероятно първите мартеници за тази година днес и сега греят във фоайето на музея и могат да бъдат видяни и закупени от всички граждани и гости на общината, като входа за изложбата е безплатен.
                                                                                                                                              З А П О В Я Д А Й Т Е!

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар