^

Исторически музей - Ботевград

Изложба живопис на Петя Георгиева

Исторически музей Ботевград представи на 9 януари 2014г. , от 17.30часа в зала "Орханиец",  изложба живопис на Петя Николаева Георгиева.

Младата художничка започва да се занимава с рисуване от 5 годишна възраст в школата на фондация „Бъдеще за България”. До завършване на основното си образование участва в редица детски изложби в България и чужбина – Белгия, Южна Африка и САЩ. Има редица награди от конкурси за детски рисунки, участва и в много благотворителни изложби. Завършва средно образование през 2007г. в Национално училище за изящни изкуства „Илия Петров”, със специалност „Живопис”. През 2007г. започва обучение в НХА-гр. София,където се дипломира  през 2011г.


"Радвам се, че откриваме тази календарна година с изложбата на един изключително млад творец- Петя Георгиев. Нека така пъстро и цветно, като нейните картини, да ни върви през годината” – сподели г-жа  Тодорка Коцева- директор на музея, откривайки "Салон на изкуствата 2014г".с творбите на младата художничка.

  За себе си Петя Георгиева сподели, че: „Тук е една много малка част от моето творчество. В картините си се старая да преживявам моя свят, който е различен, погледнат през моите очи. Той е цветен, динамичен, въпреки ежедневието и скучния свят навън, който е тъмен и неприятен. Чрез моите творби се старая да бъде по-леко нашето ежедневие"

Зала "Орханиец" бе изпълнена с ученици от школите по рисуване, които проявиха жив интерес към личността, творческата лаборатория и бъдещите проекти на Петя Георгиева.

Изложбата-живопис ще може да бъде разгледана съвсем безплатно до 12 февруари в Исторически музей Ботевград.

Заповядайте!

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар