^

Исторически музей - Ботевград

Природата на Ботевградска община през погледа на един чужденец

За повече информация, натиснете тук .

В Историческия музей се състоя официалното откриване на фотографската изложба „Природата на Ботевградска община през погледа на един чужденец”. Автор на фотосите е роденият в град Тамисари, Финландия през 1978г.,  Георг Фагерлунд. Той живее със съпругата си Ану от четири години в Ботевград, а се занимава с фотография  и рисуване през последните 7 години.
 "Той има много фотоси, но сме избрали само тези, които са направени в нашата община – Трудовец, Литаково, Липница, язовир „Бебреш”, „Стубеля” и други. Много се радвам, че Георг се съгласи да покаже своите фотографии и картички”, каза на откриването на изложбата Тодорка Коцева - директор на Историческия музей.
Георг сподели, че е впечатлен от природата в Ботевградска община. „Всичко е толкова красиво при вас, че нямам физическа възможност да направя толкова много снимки." Той представи изложбата си на чист български език, показвайки завидни познания за флора, фауна и географски забележителности от района на Ботевград.
Сред гостите на откриването бяха секретарят на общината Цеца Иванова, ученици от Правец, които се занимават с графичен дизайн, местни художници, членовете на Литературен клуб"Стамен Панчев", общественици и граждани.


Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар