^

Исторически музей - Ботевград

Рисуваме Ботев и нашето днес

   В рамките на инициативата "Салон на изкуствата 2015г." и на 1 юни -ден на детето и навечерието на 2 юни-денят, в който отдаваме синовната си признателност пред героичния подвиг на Христо Ботев, неговата чета и загиналите за България,  Исторически музей Ботевград  представя рисунки на деца от Школа за изобразително изкуство"Хармония".

       Изложбата бе открита пред музея от директора г-жа Тодорка Коцева. Тя предостави думата на Димитринка Томова, която съвместно със Станислава Комитска бе "виновникът" за общата ни инициатива. Стана традиция в празника на детето, Школата по изобразително изкуство да показва всичко по-добро сътворено от миналия 1 юни до сега. Похвално е, че част от рисунките са посветени на патрона на нашия град и са един неповторим анонс към 2 юни -Деня на Ботев и загиналите за свободата на България. Екипът на Исторически музей Ботевград предварително изпрати снимки на всички паметни места в нашата община свързани с Ботев и може да се каже, че младите художници са ги претворили доста успешно в своите картини.

Изложбата ще бъде на разположение на всички интересуващи се от младите творци на Ботевград в рамките на 20 дни-заповядайте!

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар