^

Исторически музей - Ботевград

В очакване на пролетта...

ИСТОРИЧЕСКИ  МУЗЕЙ  БОТЕВГРАД

 в инициативата  „Салон на изкуствата 2017г.”

 

представя  изложба живопис  на

 

 Димитринка Томова

В очакване на пролетта...”

 

   

Изложбата представи директорът на музея г-жа Тодорка Коцева. Тя приветства присъстващите в зала "Орханиец", сред които бе и лично кметът на Ботевград г-н Иван Гавалюгов. Тя поздрави художничката, избрала да отпразнува рождения си ден, откривайки самостоятелна изложба.

  Димитринка Томова е личност, добре позната на ботевградската културна общественост. Това е втора нейна самостоятелна изложба в залите на Исторически музей Ботевград .Тя е преподавател в ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“  Ботевград и ръководител на школа по изобразително изкуство „Хармония“. На 1 юни 2015 г. децата от школата подредиха изложба в музея и така оригинално  отбелязаха своя празник.
Сътрудничеството с екипа на музея продължава в самостоятелната й изложба "В очакване на пролетта..." .За представените картини, Димитринка Томова каза:
„Идеята ми е те да ви подействат оптимистично, успокояващо, да ви радват, да се почувствате сякаш сте на това място или пък да искате да го посетите“
  Освен живопис, изложбата „В очакване на пролетта…“ съдържа и пет  икони, които  са ново поприще за изява на талантливата ни съгражданка .  От  2016г. Димитринка Томова  започва да посещава веднъж седмично църквата „Покров Богородичен“ в София, където изучава иконопис.
„Исках да се науча да ги рисувам професионално – така, както трябва. Затова се обърнах към място, където ще получа това обучение. Целта, която си поставям, е следващата ми изложба да съдържа само икони“, разказа  авторката. Картините и иконите се продават, а входът за разглеждане на изложбата е свободен.

ЗАПОВЯДАЙТЕ!

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар