^

Исторически музей - Ботевград

Красотата на лятото през фотообектива на Кремена Григорова

Първата фотографска изложба на Кремена Григорова бе открита днес пред Исторически музей – Ботевград. Както се подразбира от самото заглавие на изявата - „Морски спомени”, авторката показва красотата на лятото, така както я е видяла през своя фотообектив.

Изложбата съдържа 18 фотоса. Няколко от тях са от първото участие на Кремена в пленера „Северното Черноморие” през настоящата година. Други тя е направила по време на пребиваването си в Естония, Латвия и Гърция.

От утре – 20 септември, снимките ще бъдат подредени на втория етаж в музея. Изложбата ще бъде на разположение на посетителите в рамките на един месец.

Веднага след откриването на изложбата една от снимките бе закупена.

Кремена Григорова е любител-фотограф и непрекъснато се стреми да усъвършенства своите познания и умения в тази област.

Да припомним, че в началото на тази година тя откри, също в ботевградския музей, първата си самостоятелна изложба на цветни графики.

Кремена Григорова е родена на 6 август 1989 год. в Исперих. Живее и учи в родния си град до завършване на средното си образование. Продължава обучението си в Шуменски университет „Епископ Константин Преславски”, където се дипломира по специалност „Изобразително изкуство – педагогика по пластични изкуства, графика и графична комуникация”.

Кремена рисува от малка. Носител е на много награди от регионални и национални конкурси по изобразително изкуство. За резултатно представяне в конкурса „Готови за успех” получава стипендия от 1200 лева. През 2013 година участва със своя картина, озаглавена „Възрожденско утро”, в конкурс на сдружение „Майка България”. Избрана е за стипендиант на организацията. Успешно се представя в третото издание на младежкия национален конкурс „Ние, българите”. Участва като доброволец в редица проекти за художествено оформление.

От година и половина Кремена Григорова живее и работи в Ботевград и не стои настрана от обществения живот на града. Тя участва като доброволец в реализираното на различни инициативи на Сдружение с нестопанска цел „Местна инициативна група Ботевград”. Кремена беше и един от доброволците, включили се в изписването на големите великденски яйца, с които бе украсен центъра на Ботевград по време на великденските празници тази година.