^

Исторически музей - Ботевград

Кремена Григорова представи първата си фотографска изложба "Морски спомени"

Днес пред сградата на Исторически музей Ботевград бяха подредени 18 картини от първата фотографската изложба на Кремена Григорова, която тя е озаглавила „Морски спомени”.

Представените фотографии са запечатали моменти от дните, прекарани в град Силамае - република Естония, и град Рига - република Латвия, по програма "Младежки обмен на изкуствата", както и от участието в пленер по фотография на Северното Черноморие тази година - "Каварна 2017г".

Идеята за тази изложба се ражда от интереса й към фотографията. Кремена споделя, че още от малка проявява интерес към снимките: „Винаги, когато ходех някъде на гости, исках да разглеждам снимки. По-късно започнах да се занимавам любителски и да снимам това, което силно ме впечатлява”. Младата жена обича да пътешества и да заснема с обектива най-очарователните неща, които радват очите й.
Първите любителски снимки прави с телефон още през 2014г. на морска тематика, след което започва да снима и с фотоапарат.

Авторката е на 28 години от гр. Исперих и е художник по образование. Това е първата самостоятелна фотографска изложба. Позната е на Ботевградската публика с вече представяна първа самостоятелна изложба "Цветна графика" през 2017г.

Картините ще гостуват на музея в продължение на един месец.