^

Исторически музей - Ботевград

Милко Влайков ще представи книгата “Градчето - портрети без рамка”

На 21 март – четвъртък, от 17.30 часа в Исторически музей – Ботевград ще бъде представена новата книга на Милко Влайков “ГРАДЧЕТО - портрети без рамка”, сборник импресии.
За книгата, автора казва: “Истински са историите, които ще прочетеш, читателю. Реших да разведря малко ежедневието ти, да предизвикам и размисъл за времето от началото на ХХ век насам, когато са се случили. Е, прибавих малко белетристика за украса, сложих щипка сатира да не са “безсолни”, също и малко горчица за кадем. Нарекох ги “импресии”. Казват, че късите разкази са като целувка в мрака от непознат. И аз това се постарах да бъдат къси (т.е. четивни), за да не ти е досадно. Някои от описаните случки са предания. На други съм жив свидетел. Има и такива с неочакван край. Надявам се да ти харесат. Приятно четене.

Случайно или не съвсем, на 23 март всяка година, отбелязваме преименуването на с. Самунджиево и превръщането му в град и околийски център. Може би съвсем подходящо е излизането на тази книга от печат точно по това време. Заповядайте!