^

Исторически музей - Ботевград

Млада фотографка показва красотата на подводния свят

Една млада жена, мениджър в голяма IT компания , се е гмуркала на  60 метра дълбочина, за да снима обитателите на подземния свят. Тя е Камелия Атанасова. Родена е във Велико Търново, но тийнейджърските си години прекарва в Ботевград Родителите й  работят в бившата „Микроелектроника”, а тя учи в  езиковата гимназия в Правец. След това  завършва Американския университет, специалност приложна икономика и бизнес администрация.

Камелия е страстен пътешественик, посетила е много места по света. Преди 9 години в Египет за първи път слага водолазен костюм. И така започва да прави снимки на морските обитатели и пейзажи.  Макар че се е спускала на 60 метра дълбочина, Камелия Атанасова казва, че снимките до 12 метра са най-красиви, защото  цветовете са разнообразни. След тази граница единствените цветове са синьо и зелено.

Ботевградчани могат да видят снимките на Камелия Атанасова в зала „Орханиец” на Историческия музей.  Изложбата бе открита днес. Фотографиите са запечатали  уникални и причудливи форми от различни краища на света – България, Гърция, Египет, Куба, Виетнам, Шри ланка, Малдиви, Бали, Малта.


Източник: botevgrad.com

Дата: 17.07.2013, 18:33