^

Исторически музей - Ботевград

"Обитателите на подводния свят" - изложба, представена от Камелия Атанасова

17.07.2013г. 18:57

Днес в Исторически музей – Ботевград, се състоя фотографска изложба „Обитателите на подводния свят”. В зала „Орханиец” Камелия Атанасова сподели с всички присъстващи красотата на един друг свят.
Деси Иванова представи фотографката със сбор от нейни мисли:
„Умира бавно този, който не пътува, който не слуша музика, който не открива очарование в себе си. Умира бавно този, който разрушава себелюбието си, който отказва помощта. Умира бавно този, който се превръща в роб на навика, минавайки всеки ден по същите пътеки, който не търси разнообразие, не рискува да се облече в различен цвят и не разговаря с непознати......”
Камелия Атанасова представи подводни фотографии от Египет, Гърция, Виетнам, Малта и българското Тюленово. Тя разказа за себе си, че страстта й към подводния свят е започнала преди 9 години в Египет, когато за първи път се е гмурнала. Камелия обожава животните, затова и фотографиите й са на различни морски видове. Фотографката сподели някои от най-прекрасните си моменти под водата. Разказа с грейнала усмивка как веднъж си е играла с един октопод и колко невероятен и сантиментален за нея е този спомен. Някои от животните, които са снимани, са отровни, но тя не се страхува от обитателите на водата, защото те повече се страхуват от нас и бягат, трудно е да ги уловиш.
Въпреки, че снимките са правени с непрофесионална техника, са невероятно красиви.


Източник: balkanec.bg