^

Исторически музей - Ботевград

Снежана Петрова с изложба в деня на виното и любовта

Днес в Историческия музей бе представена изложба живопис „Елексир” /Символи – Крион/ на Снежана Петрова. Тя е от Мездра и това е нейна втора изложба в града.
Изложбата първо представи Десислава Иванова  – „Картините на Снежана Петрова сякаш са полет към звездното небе, към безкрайната вселена. От тях блика светлината на далечна планета. Те са като видение от други светове. Гледайки картините на Снежана, се докосваме до едни непознати измерения….Те носят послания за по-красив, по-добър свят, в който пътеводната светлина е любовта”.
Снежана Петрова благодари на присъстващите  и също разказа за своите картини – „Изобразените символи са наистина малко мистични, странни, по-непознати  за вас, защото са открити преди 6-7 години от един германец. Самите символи влияят на енергията на човека, на физическото тяло и  емоционалното тяло. Всеки един символ оказва голямо влияние върху балансиране тялото на човек. Всеки един човек има нужда от какво да се лекува в този свят, в който енергията е прекалено много негативна. Картините въздействат три в едно – първо, което въздейства е цветът върху подсъзнанието на човека, второто е самият символ, всеки един от тях означава нещо и третото е името на символите- всеки един от тях си има свое име”.
Снежана Петрова, освен, че рисува пише и стихове, и специално за днешния празник поздрави присъстващите с едно свое стихотворение, наречено „Ден на любовта”. След представянето на изложбата, гостите бяха поканени да опитат вкусни вина.