^

Исторически музей - Ботевград

Тържествено честване на 3-ти март в Ботевград

03.03.2013г. 12:44 

По повод 3-ти март - Националният празник на Република България, в Ботевград се проведоха тържествени чествания. Церемонията започна с издигане на националния флаг, знамето на ЕС и герба на Ботевград. Те се състояха в 10.30 ч. на пл.”Освобождение”. Панахидата и полагането на венци и цветя пред паметниците на руските воини започна в 11.00ч. в храм ”Свето Вознесение Господне”. Опокойна панахида в памет на загиналите български и руски воини за освобождението на България отслужи отец Тошко Димитров.

Тодорка Коцева - директор на Исторически музей Ботевград, произнесе тържествено слово за свободата и смелите воини, които са се борили за нея.

От 11:30 часа се състоя презентация в Исторически музей-Ботевград в зала "Орханиец", която бе подготвена от възпитаници на Природо-математическа гимназия"Акад. проф. д-р Асен Златаров"-Деспина Ненчева и Стефан Върбин. Преди да започне презентацията Светлин Йотов, който е създател на сайта на музея, представи своя подарък за 3-ти март. Той е разработил нов модул в сайта, който се нарича "Мой роден край". Всеки регистрирал се в сайта на музея ще може да качва снимки, видеоклипове и стихове, свързани с Община Ботевград.

От 18:00 ч. ще бъде проведена тържествена заря!