^

Исторически музей - Ботевград

Ученици от ПГТМ участваха в урок по родолюбие в чест на 3-ти март

Представителна изява „Урок по родолюбие” се състоя днес в зала „Орханиец” на Исторически музей – Ботевград. Събитието бе посветено на 3-ти март – Националния празник на Република България. Ученици от XI „Д” клас на ПГТМ”Христо Ботев” заедно със свои връстници, участващи в клуб „Родолюбие” по проект „УСПЕХ”, припомниха живота и делото на българските възрожденци и революционери. Това стана чрез компютърни презентации.

За делото на Георги Сава Раковски разказаха Теодора Иванчева и Мария Стоянова, а Тони Петров и Павел Трънски представиха факти и събития от живота на Любен Каравелов. За революционната дело на Васил Левски презентация бяха изготвили Глория Сергеева и Габриела Николаева. Милена Иванова и Ирена Ангелова представиха дейността на Апостола в Орханийско.

За живота на революционера Христо Ботев разказаха Стела Милчева и Нора Драганова. Сцени от Априлското въстание оживяха в презентацията на Вероника Валентинова и Петьо Галинов. Цветозара Маринова и Бисер Петров показаха наученото за Руско-турската война.

Урокът по родолюбие завърши с преминаването на ген. Гурко през Орхание. Този исторически момент припомниха Иван Здравков и Цветелин Киров.

Всички презентации бяха подарени на Исторически музей – Ботевград.


Източник:botevgrad.com

Дата: 28.02.2013, 15:30