^

Исторически музей - Ботевград

Дарителски сезон 2021-2022г.

За поредна година, 22 септември - Денят на Независимостта, бе избран от нас за засвидетелстване на уважение към дарителите ни. По традиция, тази церемония се провежда като част от културния форум “Европейски дни на наследството”.
На 22 септември от 11:30 часа, събитието започна с изпълнение на Общински духов оркестър, а след него площадът бе огласен от детски хор “Бонка Големанова”.
Директорът на музея Рени Лазарова, приветства гостите с думите “Добре дошли в дома на изкуството, културата, науката, традициите и паметта!” Прочетен бе и Чудомировият “Апел”. Дарителите получиха свидетелство за дарение и цвете в знак на благодарност. Благодарим Ви!
След концерта директорът на музея покани всички присъстващи да разгледат тазгодишната изложба, посветена на дарителството: “… След като чуха Чудомир 2022”. Изложбата представя над сто дарения през тази година от 17 дарители, измежду които бебешка количка, маслени платна на вече пикойния Георги Младенов, албуми с пощенски марки, накити, лекарски инструменти, фотографии и документи. На разположение ще бъде през цялата година. Заповядайте!

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар