^

Исторически музей - Ботевград

"Европейска нощ на музеите и галериите 2022"

За 11-ти път отворихме широко врати за да отбележим културния форум "Европейска нощ на музеите и галериите 2022"
Събитието ни винаги е било изключително атрактивно и привличащо много публики и посетители. Разнообразни срещи, изложби, програми, демонстрации, възстановки, театрални и балетни изпълнения и концерти!
Не би било възможно да се случи без подкрепата на много отделни личности отдадени на изкуството и науката, на културни институции каквито са читалищата и библиотеките от цялата община, граждански сдружения, училища и образователни школи и разбира се институционалната подкрепа на Община Ботевград.
По традиция откриването на нощното приключение в музея започна с веселите хористи от детски хор "Бонка Големанова" и инструменталистите от музикалните школи към Народно читалище "Христо Ботев 1884" град Ботевград.
Директорът на музея Рени Петрова благодари на специалните гости проф. дин. Vera Boneva и гл. ас. д-р Тина Петрова - университетски преподаватели, за това, че се съгласиха да споделят тази вечер, посветена на изкуството, науката и културата с нашия екип. Благодари на своя екип за това, че въпреки ниското заплащане продължаваме да съхраняваме традиции и памет, да генерираме идеи, гарантиращи професионализъм и да защитаваме мястото на музея в съвременния градски културен пейзаж.
Благодарности бяха отправени и към малчуганите и техните музикални ръководители и родители, защото така започва изграждането на отношение към наука и изкуство и обич към род и родина.
През цялата вечер до 22.00 часа Нашата първа гражданка – Часовниковата кула бе отворена за вас, а залите на музея предложиха пълни със съдържание изложбени проекти, единия от които ни бе предоставен от колегите в Троян, а другия реализиран със съдействието на г-жа Незабравка Първанова - дългогодишен дарител на музея!

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар