^

Исторически музей - Ботевград

Гимназисти изнесоха открит урок за Велико Търново на английски език

Урок на тема “Великолепието на старата българска столица Велико Търново“ представиха днес учениците от 11 “г“ клас, чуждоезиков профил Английски език, на ППМГ Акад. проф. д-р Асен Златаров.
Урокът беше посветен на 140 години от Учредителното събрание и приемането на Търновската конституция. При подготовката му компетентна помощ оказа Рени Петрова, директор на Историческия музей.
Дни преди днешното събитие, учениците посетиха Велико Търново, за да разгледат забележителностите и музеите на града. Впечатленията си от старата столица и най-интересните моменти от посещението те отразиха в презентация и видеоматериал.
Рени Петрова разказа за Велико Търново и запозна учениците и гостите с работата си в археологическите разкопки на хълма Трапезица. След нейния интересен разказ, учениците от 11 “г“ клас влязоха в ролята на екскурзоводи. Те представиха Велико Търново на английски език, разказвайки интересни факти от неговата история.
Гости на урока бяха Даниела Колева - директор на гимназията, Стефка Граматикова - секретар на Община Ботевград, Цанка Маркова- главен учител на гимназията, учители, родители и приятели на учениците.

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар