^

Исторически музей - Ботевград

Графики с традиционни печатни техники на художничката Савина Мантовска.

На 31-ви октомври-Събота, в залата за съвременно изкуство на Исторически музей-Ботевград, ще бъде открита една дълго планирана и отлагана изложба - графики с традиционни печатни техники на художничката Савина Мантовска.
С ботевградски корени от майчина страна, Савина Мантовска има сериозна биография в професионалния свят на изкуството. Възпитаник е на Средно Художествено Училище за Приложни Изкуства „Св. Лука“, София със специалност: Дизаин на детски играчки и Национална Художествена Академия, София - Факултет за изящни изкуства – графика. Автор е на илюстрациите към четири книги – за деца и възрастни. Две от тях са напълно завършени, а по другите две все още работи. Участва и в редица международни конкурси за графика.
По стечение на обстоятелствата преди 14 години, първата самостоятелна изложба на обучаващата се тогава все още Савина е в ботевградската галерия към музея.
Откриването е от 11.00 часа и ще бъде проведено според предписанията и спазване на всички противоепидемични мерки. Заповядайте!

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар