^

Исторически музей - Ботевград

Исторически музей-Ботевград се включва в инициативите, посветени на 150 годишнината от безсмъртието на Апостола

На 18 февруари 2023г. се навършват 150г. от гибелта на Васил Левски – идеолог и стратег на вътрешната революционна организация и Апостол на българската свобода. По случай годишнината, на 18-ти и 19-ти февруари /събота и неделя/, в Исторически музей-Ботевград ще се проведат различни занимания посветени на личността му. Те са насочени към ученици във възрастова група 8-12 години и включват образователни модули, които ще бъдат реализирани с помощта на музейния педагог Радосвета Апостолова.
Предвидени са виртуално посещение на родната му къща, разкази за живота и делата му, както и за комитетската дейност в нашия край. В специална работна тетрадка, любознателните ще могат да демонстрират своите знания, за което ще бъдат поощрени.
Занятията ще бъдат проведени от 11.00 до 12.00 и от 14.00 до 15.00 часа и в двата дни. Изберете си ден и час и елате да отдадем своята почит към недостижимия с днешна дата Апостол на българската свобода!
Записването е всеки ден до 17-ти февруари, на телефонен номер 0723/66828 или на място в музея. Оставете три имена, възраст и предпочитание за ден и час! Очакваме ви!

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар