^

Исторически музей - Ботевград

Монолог с куфар

                        На 28 септември 2014г. от 17,00 часа в зала "Орханиец" на  музея при вход -свободен,

                                 изнесе своя спектакъл "Монолог с куфар" нашият съгражданин Герасим Дишлиев.  За спектакъла можем да прочетем, че :

                                                                                  

  МОНОЛОГ С КУФАР

Автобиографична измислица,

която свързва

Свиленград с Париж и България с Франция

чрез съдбата

на един М-имигрант - М като мим-мечтател

           Вземете един леко бъбрив мим, прибавете куфар, пълен със спомени, щипка смях, лъжичка музика, няколко грама лична драма и поетичното мигновение е готово.

           Герасим жонглира с емоциите и думите. Преподавател в школата на Марсел Марсо, асистент и сътрудник на Маестрото в периода 1997-2005, българинът говори с тялото и играе със словото.

          Един уестърн от Изтока, в който сълзите се редуват с изблици на смях, а иронията към собствената съдба е единственият начин да не загубиш надежда за утрешния ден...

     А иначе зала "Орханиец" се оказа тясна за почитателите на театралното изкуство на Герасим Дишлиев - един гражданин на света. Тук бе и официална делегация, предвождана от кмета на гр. Свиленград, директора на библиотеката ... Извън официалните гости на таланта на Герасим Дишлиев се наслаждаваха гости и жители на Ботевград-много деца, съученици на "леко бъбривия мим", приятели...

     Благодарим на Герасим Дишлиев за този празник от емоции и споделени изживявания, а на тези които изпуснаха спектакъла можем да кажем-има за какво да съжаляват!