^

Исторически музей - Ботевград

НОЩ НА МУЗЕИТЕ

На 3-ти юли /Събота/, от 18.00 часа в сградата на Исторически музей-Ботевград ще стартира дълго чаканата нощ на музеите и галериите за 2021 година. След две годишно прекъсване, нощните светлини в сградата на музея ще засветят.
Да припомним, че тази нощ води началото от Франция през 2005 г. и е под патронажа на Генералния секретар на Съвета на Европа и ЮНЕСКО. Десетки музеи и галерии приемат посетители до късно през нощта, като целта е да се предложи на посетителите едно по-различно и интересно преживяване в музейна среда. Мероприятията са изключително атрактивни и привличат много посетители с разнообразни програми, демонстрации, възстановки, театрални и балетни изпълнения и концерти. Исторически музей- Ботевград има изградена традиция, в това да предлага на приятелите и посетителите си от близо и далеч интересни хрумки, събития и гости с научен или развлекателен характер. През 2020 година във връзка с ограничаване разпространението вируса на Covid-19 нощта бе отменена. През 2021 година, плануваната нощ се забави с месец и половина.
За посетителите си, екипът на Исторически музей-Ботевград отново е организирал различни по характер събития. От обичайните музикално-сценични изпълнения на талантливите ботевградски малчугани до откриване на художествена изложба на художничката Дея Вълчева.
Има и още… Знаете ли, че в Ботевград е живял и работил човек с 63 години трудов стаж все на едно и също място? Или за военния летец, който от герой се превръща във враг на народа? За възродителката на театралното дело в града ни или за един от създателите на БЗНС? Елате и ще научите!
Въпреки ограниченията, при спазване на противоепидемичните мерки, се надяваме отново да напълним залите на музея с история, изкуство и дух!
Ще Ви очакваме!

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар