^

Исторически музей - Ботевград

Природата на Ботевградския край през погледа на чужденеца Георг Фагерлунд

        В Историческия музей се състоя официалното откриване на фотографската изложба „Природата на Ботевградска община през погледа на един чужденец”. Автор на фотосите е  роденият в Южна Финландия през 1978г Георг Фагерлунд. Той живее в Ботевград със съпругата си Ану от 4 години, рисува и е автор на чудесни фотографии, създадени през последните 7 години.
"Той има много фотоси, но сме избрали само тези, които са направени в нашата община – Трудовец, Литаково, Липница, язовир „Бебреш”, „Стубеля” и други. Много се радвам, че Георг се съгласи да покаже своите фотографии и картички”-каза на откриването на изложбата Тодорка Коцева - директор на Историческия музей.
Георг сподели, че е впечатлен от природата в Ботевградска община. „Всичко е толкова красиво при вас, че нямам физическа възможност да направя толкова много снимки."- каза финландецът на чист български език. 
Сред гостите на откриването бяха секретарят на общината Цеца Иванова, ученици от Правец, които се занимават с графичен дизайн, местни художници, членовете на Литературен клуб"Стамен Панчев", общественици и граждани.