^

Исторически музей - Ботевград

Ученици от ПГТМ „Христо Ботев“ пресъздадоха традициите на коледните и новогодишните празници в Ботевградско и Смолянско

Ученици от 9 и 10 класа на ПТГМ „Христо Ботев“ разказаха за традициите на коледните и новогодишни празници, които се изпълняват в нашия и родопския край, по-конкретно в Смолян. Те представиха кратки исторически справки за двата града и за занаятите, характерни за населите места в двете общини.
Събитието се състоя в Исторически музей - Ботевград. То бе реализирано в рамките на проект по националната програма на Министерството на образованието и науката -„Осигуряване на съвременна образователна среда“, модул „Културните институции като образователна среда“. Проектът се изпълнява съвместно от ПГТМ „Христо Ботев“, Исторически музей– Ботевград и Регионален исторически музей „Стою Шишков“ - Смолян. Неговата основна цел е да се засили интересът на учениците към българската идентичност, традиции, история, и съвременни форми в областта на театралното, музикалното и танцовото изкуство. Това е втора проява по този проект.
В края на днешното събитие Тинка Белегова - директор на Регионалния исторически музей в Смолян, която бе сред присъстващите, благодари на домакините за топлото посрещане и изрази удовлетворение от съвместната работа по проекта.

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар